Hypotheekrente

Onderstaand ziet u de actuele hypotheekrente bij verschillende aanbieders. Maak vrijblijvend een afspraak met De Goede verzekeringen, geldleningen en hypotheken om de mogelijkheden voor uw hypotheek te bespreken. Niet alle hypotheekaanbieders staan in dit overzicht. Laat u verrassen voor nog meer voordelen.

De rente van de hypotheek was voorheen afhankelijk van het percentage van de executiewaarde (de verwachte verkoopprijs bij gedwongen verkoop) dat wordt gefinancierd met de hypotheek. Des te kleiner het deel dat hypothecair gefinancierd wordt, hoe minder risico de banken (de hypotheeknemers)lopen met de financiering, met als gevolg dat de hypotheekrente lager ligt. Echter, inmiddels is de executiewaarde vervangen voor de marktwaarde. De marktwaarde is de waarde van de woning in het economische verkeer. Gebruikelijke grenzen zijn: minder dan 75% van de marktwaarde, minder dan 80% van de marktwaarde, 100% van de marktwaarde. Voorheen was de risicovolle zogenaamde tophypotheek 125% van de executiewaarde.

NHG voorwaarden

Als de hypotheekgever (de huiseigenaar) aan bepaalde voorwaarden voldoet kan deze in aanmerking komen voor Nationale Hypotheek Garantie.

Wilt u een passend en persoonlijk advies? Maak dan een afspraak! Afspraak maken