Hypotheekadvies

Een huis kopen is een grote stap. Of u nu starter bent op de woningmarkt of doorgroeit naar uw droomhuis. Bij ons krijgt u een lage rente, maar een hypotheek moet ook bij uw toekomst passen. In uw leven kan namelijk veel veranderen. Bijvoorbeeld met uw werk of uw relatie. U kunt er bij de Goede Heerenveen op vertrouwen dat u altijd passend hypotheekadvies bij uw persoonlijke situatie krijgt.

Het éérste hypotheekgesprek is voor onze rekening! Maak direct een afspraak

Werkwijze bij De Goede

Stap 1: Inventarisatie persoonlijke situatie

Tijdens het kennismakingsgesprek leren jij en de financieel adviseur elkaar kennen. Het eerste hypotheekgesprek neemt De Goede Heerenveen voor eigen rekening. Hij of zij inventariseert je woonwensen en financiële situatie. Vervolgens krijg jij een indicatie van wat voor jou een reële koopprijs is voor jouw nieuwe huis, zodat je op zoek kunt gaan.

Ook vertelt je financieel adviseur wat je van De Goede Heerenveen kan verwachten. Je ontvangt vóórdat je adviseur voor jou aan de slag gaat een indicatie van de kosten.

Stap 2: Keuzemogelijkheden bespreken

  • Wat zijn voor jou verantwoorde en betaalbare hypotheeklasten
  • Hoe lang wil je duidelijkheid hebben over je hypotheeklasten
  • Welke hypotheekvoorwaarden zijn voor jou belangrijk
  • Wat voor plannen heb je voor nu en in de toekomst
  • Welk risico wil je lopen (overlijden, pensioen, arbeidsongeschikt en/of werkloosheid)

Je wensen en behoeften worden in kaart gebracht samen met je hypotheekadviseur van De Goede . Op deze manier kan de hypotheekadviseur van De Goede gericht op zoek gaan naar de producten en hypotheekverstrekkers die het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

 

Stap 3: Analyse, advies en aanvragen hypotheekofferte

De hypotheekadviseur van De Goede Heerenveen analyseert alle mogelijkheden bij een groot aantal  hypotheekverstrekkers en stelt het hypotheekadvies op. Bijvoorbeeld een advies over de hypotheekvorm, duur van de rentevasteperiode, speciale voorwaarden, risico’s etc.

Ben jij het eens met dit hypotheekadvies? Dan vraagt je financieel adviseur van De Goede Heerenveen een renteaanbod aan voor een hypotheek die bij jou past.

 

Stap 4: Tekenen hypotheekofferte en bemiddeling

Is het allemaal duidelijk? Weet je waar je voor tekent? Heb je geen vragen meer en ga je akkoord? Dan teken je de bindende hypotheekofferte. Je financieel adviseur van De Goede Heerenveen regelt de verdere afhandeling van de aanvraag en controleert de stukken van de notaris.

Jouw hypotheek is geregeld en je kunt  gaan wonen in je eigen droomwoning.

 

Stap 5: Nazorg

Nadat je je droomwoning hebt gekocht, houdt het werk van De Goede Heerenveen niet op. Zodra er namelijk iets wijzigt in je persoonlijke situatie of op de hypotheekmarkt, kan je adviseur opnieuw bekijken wat de impact hiervan is op jouw hypotheek. Zoals gezinsuitbreiding, hypotheekrente, relatiebeeindiging, erfenis, één van de twee minder gaat werken, werkloosheid of  je raakt arbeidsongeschikt raakt.

 

De kosten voor advies en bemiddeling inzake hypotheek:

  • Hypotheek voor alleenstaande starters tussen de € 1.250,– en € 1.750,-
  • Hypotheek voor samenwonende starters tussen de € 1.550,- en € 1.995,-
  • Hypotheek voor doorstromers (al een eigen woning) tussen de € 1.995,- en € 2.500,-
  • Hypotheek voor ondernemers tussen de € 1.995,– en € 3.000,-
  • Ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid hypotheek tussen de € 950,- en 2.750,-

De bovenstaande kosten zijn alle overige producten (overlijdensrisico, maandlasten beschermer etc. )  die van toepassing zijn op het hypotheekadvies bij inbegrepen.