Maak een vrijblijvende afspraak

Lineaire hypotheek Heerenveen

Bij De Goede Financieel Specialist B.V. helpen wij je graag bij het zoeken naar de juiste hypotheekvorm. Er zijn immers diverse hypotheekvormen die verschillen op het gebied van aflossing, rente en fiscale aftrek. Bij De Goede Financieel Specialist B.V. zorgen wij ervoor dat je uiteindelijk de hypotheekvorm kiest die het beste past in jouw situatie. Eén van de hypotheekvormen is de lineaire hypotheek, wij zullen een toelichting geven van de belangrijke kenmerken en voordelen van deze hypotheekvorm.

Wat is een lineaire hypotheek?

Bij een lineaire hypotheek blijft het bedrag dat je aan aflossing betaalt elke maand hetzelfde. Naast de aflossing betaal je elke maand een bedrag aan rente. Deze rente wordt gerekend over de openstaande schuld. Doordat de openstaande schuld na elke aflossing kleiner wordt, zal tevens het rentebedrag lager worden. Bij een lineaire hypotheken zullen je maandlasten dus dalen over de looptijd.
De volgende afbeelding laat zien hoe dit gedurende de looptijd eruit komt te zien:

voorbeeld-lineaire-hypotheek-2

Voordelen van een lineaire hypotheek

De lineaire hypotheek biedt de volgende voordelen:
⦁ Je maandlasten worden elke maand een stukje lager
⦁ Je betaalt de hypotheek in gelijk delen terug, de aflossing blijft gelijk
⦁ De hypotheek is aan het einde van de looptijd volledig afgelost
⦁ In totaal betaal je bij deze hypotheekvorm de minste rente

Hypotheekrenteaftrek

In het geval van een lineaire hypotheek heb je recht op hypotheekrenteaftrek. Dit houdt in dat je de rentelasten in mindering mag brengen op jouw inkomen in box 1. De bruto maandlasten is de hypotheeklast die uiteindelijk van jouw bankrekening wordt afgeschreven. De netto maandlasten zijn daarentegen de hypotheeklast waarin rekening is gehouden met de hypotheekrenteaftrek. De netto maandlasten worden na elke aflossing lager omdat er minder rente kan worden afgetrokken in box 1.

De rente van een lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek wordt de hypotheek relatief sneller afgelost ten opzichte van andere hypotheekvormen. Dit heeft te maken met het feit dat het aflossingsbedrag in de eerste periode van de looptijd relatief hoog is. Doordat de hypotheek snel wordt afgelost betaal je minder rente ten opzichte van andere hypotheekvormen. Je betaalt immers de rente over het openstaande hypotheekbedrag.

Hypotheekadvies op maat!

Het kiezen van de juiste hypotheek is een belangrijke keuze, met name omdat dit gevolgen heeft voor jouw financiële situatie over de komende jaren. De Goede Financieel Specialist B.V. adviseert en begeleidt je om uiteindelijk tot het resultaat te komen die niet alleen op korte termijn, maar ook op de lange termijn de meeste voordelen biedt. Vanuit ons kantoor in Heerenveen kijken wij naar de hypotheek die in jouw situatie het meest gunstig uitpakt.

Maak kennis met onze specialisten

In een persoonlijk adviesgesprek vertellen wij je graag over de mogelijkheden.