Zelfstandig RegioBank Adviseur — 
Beoordeeld met een 9.0 door 514 klanten

Hypotheekvormen

Hypotheekvormen - De Goede

Annuïteitenhypotheek

Bij de hypotheekvorm betaalt u gedurende de rentevaste periode een vast bedrag per maand. Indien de rente van uw hypotheek wijzigt kan het maandbedrag hoger of lager worden. Een deel van dit bedrag wordt gebruikt voor de aflossing van de lening en de rest is rente. In de beginjaren is het aflossingsgedeelte klein en het rentedeel groot. Tijdens de looptijd verandert dat. Het aflossingsdeel wordt dan groter en het rentedeel kleiner. Omdat het rentedeel bij de annuïteitenhypotheek steeds kleiner wordt, kunt u steeds minder rente aftrekken van de belasting. De netto maandlasten nemen toe naarmate de looptijd van de lening verstrijkt. Lees nu meer over een annuïteitenhypotheek.

 • Een vast bedrag per maand
 • In de eerste jaren een groot rentedeel
 • In de laatste jaar een groot aflossingsdeel
Ontdek de goede

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaalt u gedurende de looptijd een vast bedrag als aflossing van de lening. Daarnaast betaalt u rente. Deze wordt alleen berekend over dat gedeelte van de hypotheek dat nog niet is afgelost. Na elke aflossing wordt uw rentebedrag dus lager. Bij deze hypotheekvorm wordt uw belastingvoordeel steeds minder, omdat de rente die u moet betalen steeds lager wordt. Daar tegenover staat dat uw bruto maandlasten elke maand lager worden. Lees meer over een lineaire hypotheek.

 • Een vast bedrag aan aflossing en rente
 • Het hypotheekbedrag wordt na elke aflossing lager
Ontdek de goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede

Bankspaarhypotheek

Een bankspaarhypotheek bestaat uit twee delen: een aflossingsvrije lening en een (geblokkeerde) spaar- of beleggingsrekening. U betaalt maandelijks hypotheekrente over uw lening en stort een bedrag op uw spaar- of beleggingsrekening die verpand is aan de hypotheek. Met het opgebouwde bedrag lost u aan het einde van de looptijd uw hypotheek af. Bij bankspaarhypotheken is het mogelijk om te profiteren van de fiscale vrijstelling in box 1 waarmee u gedurende minimaal 15 jaar belastingvrij een kapitaal kunt opbouwen. U betaalt tijdens de inlegperiode geen belasting over het opgebouwde vermogen en met het eindsaldo kun u de hypotheek belastingvrij aflossen.

 • Bestaat uit een aflossingsvrij deel en spaardeel
 • Fiscale vrijstelling in box 1
Ontdek de goede

Beleggingshypotheek

De beleggingshypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije lening en beleggen. Van een deel van het maandelijkse bedrag dat u betaalt, worden beleggingen aangekocht. U kunt invloed uitoefenen op de manier waarop uw saldo wordt belegd. Met meer of minder risico. Tijdens de looptijd lost u niets af en bouwt u vermogen op via de beleggingen. Hiermee lost u aan het einde van de looptijd uw hypotheekschuld af. De waarde van de beleggingen kan zowel hoger als lager uitvallen dan het bedrag van uw hypotheek, omdat dit afhankelijk is van het rendement van uw beleggingsportefeuille.

 • Bestaat uit een aflossingsvrij deel en een beleggingsdeel
 • Het opgebouwd kapitaal wordt gebruikt voor de aflossing
Ontdek de goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede

Aflossingsvrije hypotheek

De naam zegt het al: op deze hypotheek lost u niet af. U betaalt alleen rente. Sinds augustus 2011 mag maximaal 50% van het totale hypotheekbedrag aflossingsvrij zijn. U lost de hypotheek uiteindelijk af door de verkoop van uw woning of betaling vanuit eigen middelen. Eventuele tussentijdse aflossingen zijn veelal tot 20% boetevrij.

 • Maximaal 50% van de hypotheek
 • Aflossing door verkoop of vanuit eigen middelen
Ontdek de goede

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek is een combinatie van een hypotheek en een spaarverzekering. Gedurende de looptijd lost u niets af. Met een deel van de spaarpremie bouwt u een spaartegoed op dat aan het einde van de looptijd wordt gebruikt voor de aflossing van de hypotheek. Het andere deel van de premie is bestemd voor de overlijdensrisicoverzekering. Deze lost uw hypotheek af mochten u of uw partner komen te overlijden.

 • Een combinatie van een hypotheek en een spaarverzekering
 • Geen aflossing gedurende de looptijd
Ontdek de goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De GoedeHypotheekvormen - De GoedeHypotheekvormen - De Goede

Wil je meer informatie over de verschillende hypotheekvormen?

Stel gerust je vraag of maak een afspraak.

Laat je adviseren door onze specialisten!

In een persoonlijk adviesgesprek vertellen wij je graag over de mogelijkheden.

Afspraak inplannen

Ons team staat klaar om voor je aan de slag te gaan!

Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede
Hypotheekvormen - De Goede

We kijken graag samen naar jouw wensen en behoeftes. Neem gerust contact met ons op!

Bereikbaar van 09:00 tot 17:15 ma t/m vr
chevron-down