Zelfstandig RegioBank Adviseur — 

Hoe sluit je een lijfrente af?

Stappenplan bij het afsluiten van lijfrentes

1. Plan een adviesgesprek in met de relatie om kennis te maken en de wensen en behoeften van de relatie te inventariseren. Vul gedurende het gesprek één van de volgende formulieren in. Het formulier 'volledig advies' vul je in bij nieuwe relaties. Het formulier 'verkort advies' vul je in bij relaties die al eerder producten bij ons hebben afgesloten. In dit gesprek bespreek te tevens welke advieskosten er verbonden zijn aan het adviestraject.

Volledig advies
Verkort advies

2. Na het gesprek stuur je een gespreksverslag naar de relatie op basis van de template '(nog te maken)' in Dossier Data. Hierbij verwijs je naar de opdracht tot dienstverlening van ons kantoor. Ook geef je aan welke stukken nog eventueel aangeleverd moeten worden en binnen welke termijn jij de offerte en jouw advies gaat uitbrengen aan de relatie. Ook bevestig je in deze e-mail de besproken advieskosten.

3. Vervolgens ga je aan de slag met jouw advies en maak je een offerte op. Voor een lijfrente kun je onder andere terecht bij de volgende partijen:

Brand new day
De Goudse
Nationale Nederlanden
Scildon

4. Na het opstellen van de offerte stuur de deze toe naar de relatie met de adviessamenvatting conform de template '(nog te maken)' in Dossier Data.

5. Een dag na het versturen van het advies en de offerte bel je de relatie op om eventuele vragen te beantwoorden. Bij een akkoord start je direct het aanvraagtraject van de betreffende financiële producten. 

6. Nadat de nieuwe polis is opgesteld en lopend is verstuur je de factuur van jouw advieskosten naar de relatie. 

chevron-down